Få råd og vejledning på et misbrugscenter

05 april 2022 Lotte Hindsberg

advertorial

Har du et misbrug, uanset hvilket, er det muligt at få hjælp på et af de mange misbrugscentre, der findes rundt omkring i landet. Det er gratis, da et misbrug anses som en sygdom på lige fod med alle andre former for sygdomme. Det betyder også at du lige som hos lægen skal oplyse dit cpr. nr. Det skal udelukkende bruges til at koble en betaling til behandlingen.

Har du ikke lyst til at opgive dit cpr. nr., hvilke der kan være mange gode grunde til, kan du vælge forsat at være anonym, men så skal du selv betale for behandlingen. Du kan læse mere her https://behandlingscenter-stien.dk.

Misbrugscenter

Gratis råd og vejledning

Alt afhængig af hvor voldsomt dit misbrug er, kan det være nok med en samtale, hvor du kan få gode råd og ideer til, hvordan du kan mindske dit forbrug. Det kan også være at du er pårørende og har brug for at vide, hvordan du bedst kan hjælpe dit familiemedlem bedst muligt. Det er ofte familiemedlemmer eller ens arbejdsplads, der kræver at en misbruger går i behandling.

Den første samtale er også der, hvor der fåes et overblik over misbruget og en evt. behandling. Skal du have en reel behandling kan det ske i døgnbehandling, hvor det er muligt at at bo hjemme og gå på arbejde eller i skole. Er misbruget voldsomt, kan det være nødvendigt med en indlæggelse, så afgiftningen kan ske under ordnede forhold. Det er vigtigt hvis misbruget er voldsomt at afgiftningen sker trinvis, da kroppen ellers kan gå i chok. 

Efter endt behandling skal hverdagen til at starte uden misbruget og her er det vigtigt at der bakkes op, for ellers er der desværre stor risiko for at tilbagefald. Ofte af ren og skær ensomhed og for meget tid. Den tid der er brugt på misbruget skal udfyldes med noget andet.

Flere Nyheder