Gode råd om biler

12 januar 2017 Camilla Skøtt

http://automag.dk/ finder du alt, hvad der er værd at vide om biler. Du får gode råd til at vedligeholde bilen optimalt, til at hjælpe den på vej, hvis den ikke vil starte, til at vælge den rigtige forsikring og meget meget mere. Desuden kan du finde brugbar information om alt fra bilens historie og udvikling til billakering og dieselolie.

Bloggen for dig der er vild med biler

Er du vild med biler, elsker du historier og sjove facts om de kørende maskiner og kan du lide at få gode råd til gør-det-selv-arbejde med bilen, så skal du tjekke bloggen ud. 

På Autoklummen finder du fine fortællinger og skæve historier. Et af mine personlige favoritindlæg handler om militærets mange biler, og i håb om at inspirere dig lidt, vil jeg her komme med et kort referat:

Både i fredstid og krigstid kører militærets biler meget, men i Danmark er vi ikke vant til at se militærets biler på gaderne. Ikke desto mindre har de en del af dem, og en af de mere populære modeller er den moderne Toyota Landcruiser, der er lavet i en militærudgave. Med militærudgave menes, at den selvfølgelig er bygget om, så den passer til gældende krav om lasteevne og sikkerhed, hvilket åbenbart ikke altid er ligetil. I hvert fald fortæller artiklen om en situation, hvor en terrængående firhjulstrækker blev så tung, at den ikke kunne køre med hverken soldater eller våben – og så er den jo ikke meget bevendt i militæret.

Hvis du har brug for gode råd

Bloggen er også for dig, der gerne selv vil rode med bilen, vedligeholde den ordentligt og generelt gerne vil have gode råd til at passe, pleje og bruge din bil på bedste vis. Også her har jeg et yndlingsindlæg, og det skyldes givetvis, at jeg har haft stor glæde af det. Det handler om, hvad du selv kan gøre, hvis din bil ikke vil starte – noget de fleste af os nok har oplevet.

Først og fremmest anbefaler artiklen, at du altid har en reservedunk med diesel eller benzin i bilen, så du ikke risikerer at køre tør. Dernæst at du er opmærksom på at tjekke, om der er vand på køleren, om der skal fyldes olie på og generelt responderer på blinkende indikatorlamper. Derudover skal du lytte efter starteren, så du kan høre, om den arbejder som den plejer; raslelyde og andet underligt bør ikke forekomme.

Det bedste råd, efter min mening i hvert fald, er, at du altid har en dåse med Pronto Starthjælp liggende i bilen (nok primært gældende for ældre biler), der kan fjerne fugt fra tændingen og gøre starten lettere.

Hold øje med bloggen, hvis du vil have flere gode råd, og pas så godt på din bil.

Flere Nyheder