Sørg for at have styr på vaccinationerne inden afrejse

04 april 2017 Emilie Jacobsen

Når du skal rejse i andre lande, har du ofte brug for at få vaccinationer, inden du tager af sted. Der findes nemlig en række sygdomme i andre lande, som vi ikke har i Danmark, og det ville være meget ærgerligt, hvis du blev smittet med en af dem. Det er derfor altid en god ide at sørge for, at du har de rigtige vaccinationer, inden du tager af sted. Der er mange steder, hvor du kan få vaccinationerne, men det er altid en god ide, at du opsøger en vaccinationsklinik. Der vil de have godt styr på, hvilke sygdomme der er i de forskellige områder. De kan derfor give dig den bedste vejledning. 

Hvis du gerne vil have en ide om, hvilke sygdomme der findes i de lande, som du skal besøge, kan det være en god ide for dig at besøge siden rejseråd.dk. Det er en omfattende side, hvor du både kan finde råd til, hvad du skal se, hvordan du kan bo, og altså også hvilke vaccinationer du skal have. 

Hvis du skal rejse i lande med gul feber, er det særligt vigtigt, at du sørger for at blive vaccineret, inden du tager hjemmefra. Ikke bare kan du blive alvorligt syg af gul feber. Du kan også blive nægtet indrejse i en lang række andre lande, hvis du ikke efterfølgende kan dokumentere, at du var vaccineret, mens du rejste i landet med gul feber. Det er derfor meget vigtigt, at du får styr på det. For mange andre sygdomme gælder, at det primært er for din egen skyld, at du skal blive vaccineret – og selvfølgelig for at stoppe spredningen af sygdommen. 

Nogle sygdomme er det umuligt at vaccinere imod. Det er for eksempel malaria og dengue feber. Det er begge sygdomme, der smitter via myg, og man har simpelthen ikke fundet en måde at vaccinere mod dem endnu. Hvis du skal til et land, hvor der er malaria, kan du tage nogle piller, der forhindrer, at du får sygdommen. Hvis du skal til et land, hvor der er dengue feber, er det vigtigt, at du beskytter dig mod at blive stukket af myg. Der er nemlig ikke nogen medicin mod dengue feber endnu. 

Hvis du skal på rejse i Sydamerika, er det også vigtigt, at du er opmærksom på, om du rejser i områder med zikavirus. Virussen er ikke farlig for voksne mennesker, men kan være farlig for spædbørn og fostre. I de områder er det derfor også en god ide, at du beskytter dig mod myggestik. 

Flere Nyheder